DVTK-FTC mérkőzés fegyelmi határozata VI.

2017.02.20. 16:51 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága a megvizsgálta a MOL 229 (DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC) mérkőzés 2. harmadában történt esetet. Az eset során HIETAMAKI Juhamatti (Ferencvárosi TC) 2+10 perces büntetést (CHEH - fejre, nyakra irányuló támadás) kapott. Az esettel kapcsolatban nem történt kiállítás. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 2. harmadában ütközött ellenfelével. IIHF szabálykönyv 124. SZABÁLY — FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak.
Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos.
A fejre, nyakra irányuló támadás lehetséges büntetési tételei: (1) Kisbüntetés és Fegyelmi Büntetés; (2) Nagybüntetés és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetés; (3) Végleges Kiállítás.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos az ütközésnél ellenfelét nyak magasságban találta el. A szabálytalanság mértéke megegyezik a játékvezetők által kiszabott büntetéssel.

A Fegyelmi Bizottság a játékossal szemben szankciót nem alkalmaz.